Shiatsu Satya

Shiatsu-behandelingen in Hoeilaart, Overijse, Brussel

Shiatsu voor dansers


Dansers hebben vaak veel aan shiatsu. Het past bij hun fysieke behoefte. De manier van werken, met lichaamsgewicht, zorgt ervoor dat men diep kan gaan en de spieren kan ontspannen. De spanningen in het lijf door het vele bewegen, kan men los maken met shiatsu-technieken. Er zijn ook verschillende stretch-oefeningen van de meridianen zoals Shizuto Masunaga die heeft ontwikkeld, die zeer nuttig kunnen zijn voor de dansers om ze te gebruiken als opwarming voor een fysieke prestatie of cool down na een optreden of repetitie.

‘Als danser, heb ik gemerkt dat een shiatsu massage mijn kennis over mijn lichaam heeft verbreed. Ik werd bewust van de vele connecties dat een lichaam heeft en hoe deze connecties vanbinnen en van buiten even belangrijk zijn. Hoe kan ik de balans vinden tussen de inwendige en uitwendige verbindingen van mijn lichaam?’
A.

Het is aangeraden comfortabele kleding te dragen voor een massage van 60 minuten.