Shiatsu Satya

Shiatsu-behandelingen in Hoeilaart, Overijse, Brussel

Shiatsu pré-nataal en post-nataal


Satya volgde verschillende ‘Well mother’ workshops bij Véronique van Outrive, volgens de methode van Susan Yates. Dit om shiatsu te geven aan zwangere vrouwen in functie van hun zwangerschap en de groeiende baby. Satya gelooft dat shiatsu een bijdrage kan leveren voor de toestand van moeder en baby. Ook heeft ze zich gespecialiseerd in de postnatale fase, menstruatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen en menopauze. Het vrouwelijk lichaam gaat door verschillende transformaties in het leven. Met shiatsu kan men die overgangen en fases begeleiden en verzachten.

Ik werk aan de verbinding tussen moeder en baby. Fysieke en psychologische voorbereiding op de bevalling. Met shiatsu kunnen we helpen om stress los te laten en balans te vinden.
Er zijn meridianen die werken op bepaalde zaken die te maken hebben met zwangerschap, borstvoeding, bevalling, herfocussen en herwinnen van energetische kracht na de geboorte, enz.

Referentie:
Via de vroedvrouwen praktijk Zwanger in Brussel kreeg ik het kaartje van Satya mee, iemand gespecialiseerd in shiatsu voor zwangere vrouwen, i-de-aal dacht ik. Ik had vernomen dat wanneer je bepaalde drukpunten op je lichaam masseert er kans is dat je de weeën stimuleert om in actie over te gaan. Zonder garantie liet Satya me aan de telefoonweten, maar ik had sowieso zin in een massage. Ik voelde me helemaal op mijn gemak bij haar, kreeg een theetje aangeboden, we babbelen even en ik mocht me ontspannen. Het was exact wat ik nodig had, een aanraking, vol aandacht. Niet te hard maar ook niet te zacht. Onderweg naar huis, te voet naar de metro, braken mijn vliezen. Jawel, ik kon het zelf niet geloven. Ik belde Satya, om haar het grote nieuws te vertellen en ik kreeg nog enkele tips mee. En jawel, het hielp, zoveel uur later kwamen mijn weeën op natuurlijke wijze op gang en beviel ik van … een meisje. 
Ellen de Naeyer

Shiatsu bij zwangerschap voor moeder en baby

Satya is zelf moeder van twee zonen. Beiden kwamen ze ter wereld in eigen huis bij een haardvuur in de winter en in een yurt in de tuin tijdens de zomer. Tijdens de bevallingen werden shiatsu punten toegepast ter relaxatie en ter verzachting van de pijn door de weeën.

Hieronder enkele links van goede vroedvrouwen voor thuisbevallingen.

www.zwangerinbrussel.be

www.bollebuik.be

https://www.birthmatters.be/

http://www.geboortepad.be/

Het is aangeraden comfortabele kleding te dragen voor een massage van 60 minuten.

Prenatale bewegingslessen op aanvraag